Tekentang
Tekentang
Tekentang
Tekentang

Tekentang

Verwijder een teek zo snel mogelijk. Via een tekenbeet is het mogelijk de ziekte van Lyme op te lopen. Deze infectieziekte kan problemen opleveren met hart, zenuwstelsel of gewrichten.

€ 3,65
Inclusief belasting
Laatste items in voorraad

In 1 - 2 werkdagen geleverd
  Veilig betalen

Betalingen worden 100% beveiligd verwerkt

  Op werkdagen vóór 17:00 besteld

Volgende dag geleverd

 

Gratis retourneren

Tekentang

Een teek is een klein, spinachtig insect die veel voorkomt in gras en struikgewas. Het diertje kan besmet zijn met de Borellia bacterie, die de ziekte van Lyme kan veroorzaken bij de mens. Deze infectieziekte kan ernstige problemen opleveren met gewrichten, zenuwstelsel of zelfs het hart. 

Het is dus erg belangrijk een teek snel en veilig te verwijderen. Hiervoor is deze tekentang. 

Hoe gebruik je de tekentang?

Druk op de achterkant van het tekenpincet. Hierdoor zal de bek van het instrument openen, waarna je deze voorzichtig rond het zichtbare deel van de teek plaatst. Zo dicht mogelijk bij de huid. Nu kan je de knop loslaten en rustig de teek uit het lichaam trekken. Het is niet nodig een draaiende beweging te maken.

Smeer vóór het verwijderen niets op de teek. Hierdoor bestaat de kans dat de teek vluchtgedrag gaat vertonen en zich in één keer leeg zal laten lopen in het lichaam van de patient. Hierdoor is de kans op besmetting alleen maar groter. 

Na het verwijderen is het verstandig de bijtplaats te ontsmetten met alcoholdoekjes of desinfectievloeistof.

 

 

ByeBites
2 Items

Specifieke referenties

ean13
4018653835395

Je bent misschien ook geïnteresseerd in