Geplaatst op Geef een reactie

Pleisters

Met pleisters bedek je wondjes. Alleen weet lang niet iedereen waarom. Ook is bij veel mensen onbekend wat er voor het afplakken van een wond gedaan moet worden, om de wond goed te behandelen.

Allereerst is het de bedoeling dat je wonden schoonmaakt. De huid is je grootste orgaan en dient ter bescherming van je lichaam tegen invloeden van buiten. Die invloeden zijn dan bijvoorbeeld ziektekiemen of bacteriën. Met een opening van de huid, een wond dus, loop je het risico besmet te worden en een ontsteking te krijgen.

In Nederland is schoon leidingwater goed genoeg om een wond mee schoon te spoelen. liefst met lauw water, omdat dit prettiger is. Bijkomend voordeel is, dat leidingwater niet prikt als het in de wond komt. Vervolgens maak je de omgeving van de wond netjes droog met een schone doek.

Als er geen water voorhanden is, kan je altijd nog een desinfectielotion gebruiken. Let op dat je dit soort vloeistof niet in de wond laat komen. Dat prikt en verstoord de genezing. Desinfectielotion gebruik je om de directe omgeving van de wond te reinigen.

Als de wond netjes schoon is, kan je deze afdekken met een pleister of een steriel wonddekmiddel.

Plak pleisters rond de vingers niet circulair, maar juist in een spiraal. Zo knel je de bloedtoevoer niet af.

Fabex heeft diverse pleisters in het assortiment. Kijk gerust eens rond op onze pleisterafdeling. Vind je niet de juiste pleister, neem contact met ons op. Dan zorgen we dat we de juiste pleisters voor u inkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *