VCA cursussen

VCA Cursussen

Veiligheid is, helaas nog steeds, een item waar personeel redelijk laconiek over doet. “zo’n helm doe ik niet op” of “ik ga niet in zo’n vestje lopen”, zijn veelgehoorde opmerkingen. Ook hebben mensen soms het gevoel dat het allemaal overdreven is, en dat het werk sneller gaat als ze zich niet aan veiligheidsregels houden. Één op de dertigduizend gevaarlijke acties of situaties eindigt met een dodelijk slachtoffer. 300 van de dertigduizend gevaarlijke situaties of acties, mondt uit in een ernstige blessure. Dus ziekteverzuim, soms controle van arbeidsinspecteurs, stilstand van het werk etc. Bij VCA cursussen leren mensen te werken volgens de regels voor veilig werken.VCA cursussen

Vaak helpt het, wanneer er zo nu en dan informatie gegeven wordt, door een instructeur. Wij van Fabex verzorgen toolboxmeetings over onderwerpen welke relevant zijn bij uw bedrijf. Maar we verzorgen ook VCA cursussen,  voor bedrijven en particulieren.

Tijdens onze VCA cursus, trainen we mensen om risico’s in te schatten en veiligheid voorop te stellen. Hierdoor wordt de kans op ongevallen kleiner en dus, de kans op verzuim ook. Bij veel bedrijven en arbeidsplekken is een VCA certificaat zelfs verplicht, ook voor mensen die incidenteel een bepaald werk bezoeken of bouwplaatsen betreden.

De cursus:

De instructeur probeert tijdens de lessen mensen persoonlijk te betrekken, door situatie’s en regels terug te koppelen naar de persoonlijke interesse en/of werkomgeving van de cursist. Hierdoor worden mensen zich vaak beter bewust wat er bedoeld wordt en waarom bepaalde regels bestaan. Ook proberen we mensen bewust te maken van de gevolgen van onveilig gedrag. Uiteraard helpen we mensen die vastlopen op bepaalde onderwerpen extra, om de slagingskans te vergroten.

Na de opleiding doen de cursisten examen en bij goed gevolg, krijgt men een certificaat welke 10 jaar geldig is. En weten de cursisten wanneer en waarom ze bepaalde handeling niet of juist wel moeten uitvoeren. Ook weet men wanneer en waarom bepaalde persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt moeten worden.

Wil je een VCA cursus bij Fabex volgen?  Neem dan even contact op.

Gratis retourneren

Binnen 14 dagen. Niet goed, geld terug.

Versleuteld betalen

100% veilig via Mollie-pay

Lage verzendkosten

NL: €5,95 B:€8,50. Vanaf €99,00 altijd gratis verzonden

Volg een BHV cursus

Dan ben je altijd voorbereid

De waardering van fabex.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 105 reviews.
Helaas kunnen we, door de Corona Crisis, niet altijd onze normale levertijden garanderen. Houd u er a.u.b. rekening mee dat er vertraging in de aflevering van uw bestelling kan ontstaan.