Een veel gehoorde vraag. Van zowel particuliere, als zakelijke klanten. Het is ook niet gemakkelijk. Er is zo gigantisch veel keus als het gaat om een goede ehbo koffer of doos. 

Toch gaan we proberen een beetje licht in de duisternis te scheppen. De belangrijkste vraag die je jezelf zou moeten stellen is: waar kan ik mee te maken krijgen en hoe groot is de kans?  Natuurlijk kan je bij huis tuin en keukenongevallen een hevige bloeding oplopen, maar om nu meteen een volledige stop de bloeding set aan te schaffen gaat dan wel ver, gezien de kans dat zoiets gebeurt maar klein is. Terwijl een schaafwond best vaak voorkomt. Zéker als je kinderen hebt. 

Ook zakelijk moet je je afvragen wat er kan gebeuren en hoe groot de kans is dat het ook inderdaad gebeurt, de zogenaamde risico inventarisatie en evaluatie. In de Arbowet staat, dat op de werkvloer alle risico's die beschreven staan in de RI&E behandeld moeten kunnen worden. Je bepaalt dan dus eigenlijk, aan de hand van de RI&E, welke verbandkoffer je nodig hebt, en hoeveel.

Particuliere ehbo koffer:

Op hoofdlijnen scheiden we particulier gebruik en professioneel gebruik. Voor thuis gelden geen wettelijke richtlijnen, maar vaak wel een bepaald budget.

Hierdoor is de keuze van een verbandtrommel voor thuis misschien nog wel het lastigst. Allereerst krijg je te maken met de prijs. Een verband set voor thuis kan je kopen bij de Action, voor een paar euro heb je een verbanddoos. Wel is bij de Action of andere prijsvechters de kwaliteit niet te vergelijken met een EHBO doos die je bij een professional koopt. Wie kent er niet de ergernis van een pleister die na 5 minuten al weer loslaat. Of een gaasje wat niet prettig op de huid zit, door stugheid of omkrullen. 

Voor thuisgebruik hebben we een aantal zeer geschikte verband sets. Bijvoorbeeld de Ehbo verbanddoos Universeel. Deze heeft een ruime voorraad verbandmiddelen waarmee je al erg veel letsels kunt behandelen. Ook de Verbanddoos Minimulti is een zeer geschikte EHBO koffer voor thuis. Heb je jonge kinderen, dan is het vaak troostend en leedverzachtend als je een kinder verbandtrommel gebruikt, met een mooie afbeelding, pleisters met plaatjes en stickers om ze te belonen als ze flink zijn geweest. De kinder verbanddoos is goedgekeurd door het Oranje Kruis.

Zakelijke ehbo koffer:

Voor zakelijk gebruik is het niet alleen welke EHBO koffer koop ik, maar ook nog eens hoeveel. Een EHBO verbandkoffer hoort binnen een paar minuten bij het slachtoffer te zijn. Bij grote gebouwen,  kom je dus al gauw uit op meerdere vebandkoffers. Op zakelijk gebied hebben we een aantal sets in ons assortiment. 

 

Oranje Kruis EHBO doos:

Al een aantal keer kwam in het voorgaande het Oranje Kruis naar voren. Het Oranje Kruis is de toonaangevende organisatie op het gebied van eerste hulp in Nederland. Deze stichting regelt ehbo diploma's, geeft boeken uit en geeft advies over verbandmaterialen.

Wanneer een verbanddoos is goedgekeurd door het Oranje Kruis, geeft dat aan dat de verbandtrommel goed gevuld is en dat je met zo'n verbandset goed voorbereid bent op ongevallen. Uiteraard kan je zelf je verbanddoos nog uitbreiden met materialen die je nuttig vind, of zelfs nodig hebt volgens je eigen risico analyse. Hierbij kan je denken aan artikelen voor brandwondenzorg, isolatiedekens, of een set om hevige bloedingen te stelpen

Hierbij hangt alles af van wat je tegen denkt te komen aan mogelijke situaties en letsels. 

Onze meest verkochte EHBO koffer is de BHV koffer Oranje Kruis. Deze is, ook bij niet zakelijke gebruikers, erg populair, door zijn uitgebreide inhoud en stevige koffer. En omdat deze verbandkoffer genoeg ruimte biedt voor extra toevoegingen.