Geplaatst op Geef een reactie

Wat moet er in een verbanddoos?

BHV Koffer OK-2016

Wat moet er in een verbanddoos? Dat is een vraag die heel vaak aan ons gesteld wordt. En jammer genoeg kunnen we daar nooit een eenvoudig antwoord op geven. U zult begrijpen dat het ene gezin het andere niet is. Net zo min als het ene bedrijf exact dezelfde materialen als het andere bedrijf gebruikt.

Het eenvoudigst is een verbandkoffer aan te schaffen die gevuld is volgens de jongste richtlijnen van het Oranje Kruis (op moment van schrijven 2016). Oranje Kruis is een organisatie die zich intensief bezighoudt met eerste hulp bij ongevallen. Echter is het erg verstandig om deze materialen aan te vullen met materialen die specifiek gericht zijn op de letsels die binnen uw organisatie voor kunnen komen. Zo bent u ook volgens de ARBO wetgeving goed ingedekt en kunnen BHV’ers en EHBO’ers adequaat hulp verlenen bij letsels. De Oranje Kruis verbandrichtlijnen vind u hier.

Wel verstandig om aan te denk is, wanneer u met voedingsmaterialen werkt en u zich dient te houden aan de HACCP richtlijnen en eisen, u zorg dient te dragen voor blauw detecteerbare materialen. Deze materialen zijn detecteerbaar door verwerking van flexibele stukje metaal, welke opgemerkt worden door een detector bij eindcontrole. Door de opvallende blauwe kleur zult u snel een losgeraakt verbandmiddel in voedingsmaterialen herkennen. Er zijn immers vrijwel geen blauwe voedingsmiddelen?  Ons assortiment HACCP verbandmaterialen vind u hier.

Fabex kan u hierin goed adviseren. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op via het contactformulier.

Meer weten over de inhoud van de verbandkoffer volgens de laatste Oranje Kruis richtlijnen? Klik dan hier.

Wat moet er in een verbanddoos voor thuis?

Voor thuis gebruik zijn er geen eisen en richtlijnen aan de verbandmaterialen die u op voorraad heeft. Sterker nog, er is geen wet die u verplicht om thuis een EHBO trommel te hebben. Uiteraard is het wel verstandig.
Ook voor thuisgebruik is er, per gezin, een groot verschil in risico’s. Daarom is het wijs om eens goed na te denke wat er bij u binnen het gezin zoal gebeurt. Of kan gebeuren.  Een uitgebreide verbandtrommel voor thuis gebruik is de verbandtrommel Universeel. U kunt hem bekijken door hier te klikken.

 

onze verbandmaterialen zijn vrijwel allemaal van het merk HEKA. HEKA is een Nederlandse leverancier van medische- en hulpverleningsmaterialen. HEKA wordt ook gebruikt door professionele en semi-professionele hulpverleningsorganisaties. U kunt dus vertrouwen op een goede kwaliteit.

We adviseren mensen altijd om een EHBO of BHV cursus te volgen. Dan weet u precies hoe EHBO materialen moet gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *